Vrtec Šentvid
Ulica pregnancev 6, 1210 Ljubljana Šentvid
Tel.: 01 513 03 50
Fax: 01 513 03 70
vrtec.sentvid@guest.arnes.si

Spoštovani starši!

Starši ste najpomembnejši partnerji vrtca, ko gre za razvoj otroka. Poznate otroka, njegove interese, katere so njegove moči in problemi. Pomagajte vzgojiteljici (ob uporabi naziva vzgojiteljica je mišljena tudi pomocnica vzgojiteljice) še bolje razumeti otroka. Otroci so veseli, ko čutijo, da se starši in vzgojiteljica dobro razumejo. Tudi sami se potem v vrtcu dobro počutijo. Vaše želje, mnenja in predlogi so pomembni za vzgojiteljico. Ne bojte se izraziti, kaj pričakujete od vrtca, ne odlašajte, če vas kaj zanima, če s čim niste zadovoljni, sprašujte. Veliko vprašanj je lahko razjasnjenih in razrešenih, če se o njih pogovorimo. Kadar vam je kaj všeč, tudi povejte, to pomeni, da smo na pravi poti. Zavedamo se, da imate veliko dela, pa vendarle si 1x dnevno tako organizirajte čas, da pogledate z otrokom, kaj je delal v vrtcu, ali ga vprašate, s kom se najraje igra. Vzgojiteljice vas bodo povabile na redne pogovore, kjer vam bodo poročale o svojih opažanjih, vas vprašale, če ste sami opazili kake spremembe, kako vi vidite otrokov razvoj. Te diskusije dajo vzgojiteljicam informacije, kako otroka najbolje spodbuditi in vam vpogled v to, kako se otrok počuti in sodeluje v vrtcu. Morda lahko skupaj razrešite, kakšne interese lahko otrok zasleduje doma.
Vzgojiteljice in otroci bodo veseli vašega sodelovanja z vrtcem. Morda delate v službi kaj, kar bi otroke zanimalo, ste bili v tujini, igrate instrument…vse kar lahko obogati otroke je v našem vrtcu dobrodošlo. Pogovorite se z vzgojiteljico, kaj lahko ponudite otrokom in kako.

Prijetno počutje v vrtcu in uspešno sodelovanje vam želim!

Jožica Pantar,
ravnateljica
Otroci v Vrtcu Šentvid ...

OBVESTILA

 • 25. oktober 2018

  Združevanje v času jesenskih počitnic!

  V času jesenskih počitnic bosta zaradi zmanjšanega števila otrok v ponedeljek, 29. 10. in torek, 30. 10. odprti enoti Sapramiška in Mravljinček, v petek, 2. 11., pa Enota Sapramiška. Enoti Mišmaš in Vid ter dislocirani oddelek Zvezde bodo zaprti, otroci bodo razporejeni v Enoto Sapramiška. V petek, 2. 11. bo zaprta tudi Enota Mravljinček, otroci bodo razporejeni v Enoto Sapramiška.

 • 23. oktober 2018

  Zbiralna akcija papirja

  Danes in jutri poteka zbiralna akcija papirja. Kontejnerji za papir so pred enotama Sapramiška in Mravljinček.

 • Vsa obvestila vrtca