Vrtec Šentvid
Ulica pregnancev 6, 1210 Ljubljana Šentvid
Tel.: 01 513 03 50
Fax: 01 513 03 70
vrtec.sentvid@guest.arnes.si

Spoštovani starši!

Starši ste najpomembnejši partnerji vrtca, ko gre za razvoj otroka. Poznate otroka, njegove interese, katere so njegove moči in problemi. Pomagajte vzgojiteljici (ob uporabi naziva vzgojiteljica je mišljena tudi pomocnica vzgojiteljice) še bolje razumeti otroka. Otroci so veseli, ko čutijo, da se starši in vzgojiteljica dobro razumejo. Tudi sami se potem v vrtcu dobro počutijo. Vaše želje, mnenja in predlogi so pomembni za vzgojiteljico. Ne bojte se izraziti, kaj pričakujete od vrtca, ne odlašajte, če vas kaj zanima, če s čim niste zadovoljni, sprašujte. Veliko vprašanj je lahko razjasnjenih in razrešenih, če se o njih pogovorimo. Kadar vam je kaj všeč, tudi povejte, to pomeni, da smo na pravi poti. Zavedamo se, da imate veliko dela, pa vendarle si 1x dnevno tako organizirajte čas, da pogledate z otrokom, kaj je delal v vrtcu, ali ga vprašate, s kom se najraje igra. Vzgojiteljice vas bodo povabile na redne pogovore, kjer vam bodo poročale o svojih opažanjih, vas vprašale, če ste sami opazili kake spremembe, kako vi vidite otrokov razvoj. Te diskusije dajo vzgojiteljicam informacije, kako otroka najbolje spodbuditi in vam vpogled v to, kako se otrok počuti in sodeluje v vrtcu. Morda lahko skupaj razrešite, kakšne interese lahko otrok zasleduje doma.
Vzgojiteljice in otroci bodo veseli vašega sodelovanja z vrtcem. Morda delate v službi kaj, kar bi otroke zanimalo, ste bili v tujini, igrate instrument…vse kar lahko obogati otroke je v našem vrtcu dobrodošlo. Pogovorite se z vzgojiteljico, kaj lahko ponudite otrokom in kako.

Prijetno počutje v vrtcu in uspešno sodelovanje vam želim!
Ravnateljica
Otroci v Vrtcu Šentvid ...

OBVESTILA

 • 10. december 2018

  Združevanje v času novoletnih počitnic

  V dnevih 24., 27., 28., in 31. 12. 2018 pričakujemo zmanjšano število prisotnih otrok, zato bodo otroci vseh enot združeni v Enoti Mravljinček na Brodu. Naprošamo vas, da do torka, 18. 12. 2018 obvestite vzgojiteljici oddelka o morebitni odsotnosti vašega otroka v navedenih dneh.

 • 07. december 2018

  Zahvala za prispevke za sklad vrtca na novoletnem bazarju

  Iskrena zahvala vsem staršem in zaposlenim, ki ste sodelovali na novoletnem bazarju z izdelki in prostovoljnimi prispevki. Skupaj smo v sklad vrtca zbrali 4.815,00 €.

 • Vsa obvestila vrtca