Vrtec Šentvid
Ulica pregnancev 6, 1210 Ljubljana Šentvid
Tel.: 01 513 03 50
Fax: 01 513 03 70
vrtec.sentvid@guest.arnes.si

Borilne igre z judo mojstrom

15.11.2018

V novembru smo v vrtec povabili trenerja juda Mojmirja Kovača, ki je izvedel delavnico borilnih iger z eno od skupin otrok in nato še s skupino vzgojiteljic in športnim pedagogom.
Igrali in zabavali smo se ter se pošteno razgibali. Naučili smo se, da se na začetku in na koncu kot na Japonskem svojemu partnerju v igri priklonimo in si tako izrazimo spoštovanje. Spoznali smo, kako je pomembno, da upoštevamo pravila in da pazimo na svojo varnost in drug na drugega ter skrbimo, da nam je v igri vsem lepo. Spoznali smo vrsto novih iger ter se na koncu preskusili tudi v pravem borjenju.

Borilne igre otroke zelo pritegnejo in so jim v veselje. Hkrati pa so zelo koristne za razvijanje vsestranskih motoričnih sposobnosti (moč celega telesa, hitrost, koordinacijo, ravnotežje, vzdržljivost, hitro reagiranje ...), inteligence, socialnih veščin in samozavesti.
 
Mojmir Kovač je trener juda 5.dan, specialist za otroški judo, z dolgoletnimi izkušnjami kot učitelj športne vzgoje in kot trener juda.
<<   <    1  >   >>   
Otroci v Vrtcu Šentvid ...

OBVESTILA

 • 10. december 2018

  Združevanje v času novoletnih počitnic

  V dnevih 24., 27., 28., in 31. 12. 2018 pričakujemo zmanjšano število prisotnih otrok, zato bodo otroci vseh enot združeni v Enoti Mravljinček na Brodu. Naprošamo vas, da do torka, 18. 12. 2018 obvestite vzgojiteljici oddelka o morebitni odsotnosti vašega otroka v navedenih dneh.

 • 07. december 2018

  Zahvala za prispevke za sklad vrtca na novoletnem bazarju

  Iskrena zahvala vsem staršem in zaposlenim, ki ste sodelovali na novoletnem bazarju z izdelki in prostovoljnimi prispevki. Skupaj smo v sklad vrtca zbrali 4.815,00 €.

 • Vsa obvestila vrtca