Vrtec Šentvid
Ulica pregnancev 6, 1210 Ljubljana Šentvid
Tel.: 01 513 03 50
Fax: 01 513 03 70
vrtec.sentvid@guest.arnes.si

Vstop v vrtec je pomemben dogodek v življenju otroka in staršev. Zelo je pomembo, da medsebojno sodelujemo in s postopnim uvajanjem otrokom omogočimo lažje navajanje na vrtec.
Tik pred vstopom otroka v vrtec boste imeli pogovor z vzgojiteljico. Pogovorili se boste o vašem otroku, ter se dogovorili, kako boste uvajali otroka v vrtec. Za uvajanje načrtujte dovolj časa. Tako boste mirnejši in se boste otroku lažje posvetili.

Otroka prvi dan, oziroma teden ne pustite ves dan v vrtcu. Počutil se bo zapuščenega in odhod v vrtec bo zaradi tega še nekaj časa težavnejši. Uvajanje naj bo postopno po dogovoru z vzgojiteljico in ob vaši prisotnosti.
Otroci se ob vstopu v vrtec različno odzivajo, na kar moramo biti zelo pozorni. Sčasoma uvajalne težave ob vstopu v vrtec minejo, pri nekaterih otrocih zelo hitro, nekateri potrebujejo nekoliko več časa.

Za pomoč in usmeritve staršem v obdobju uvajanja smo v letu 2015 izdali in v letu 2016 dopolnili publikacijo Uvajanje otroka v vrtec.

Za spoznavanje vrtca pred vstopom in posledično lažje navajanje na vrtec imamo organiziran t.i. Odprti vrtec za starše z dojenčki na porodniškem dopustu.

 

Otroci v Vrtcu Šentvid ...

OBVESTILA

 • 25. oktober 2018

  Združevanje v času jesenskih počitnic!

  V času jesenskih počitnic bosta zaradi zmanjšanega števila otrok v ponedeljek, 29. 10. in torek, 30. 10. odprti enoti Sapramiška in Mravljinček, v petek, 2. 11., pa Enota Sapramiška. Enoti Mišmaš in Vid ter dislocirani oddelek Zvezde bodo zaprti, otroci bodo razporejeni v Enoto Sapramiška. V petek, 2. 11. bo zaprta tudi Enota Mravljinček, otroci bodo razporejeni v Enoto Sapramiška.

 • 23. oktober 2018

  Zbiralna akcija papirja

  Danes in jutri poteka zbiralna akcija papirja. Kontejnerji za papir so pred enotama Sapramiška in Mravljinček.

 • Vsa obvestila vrtca